Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana ‘Verdi’

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
ziemniaki 5-6 szt
cebula
tłuszcz
ogórek konserwowy 2 szt
keczup 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szkl
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana ‘Verdi’

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać pokrojone w półplasterki ogórki i keczup, dusić kilka minut. Następnie połączyć z ziemniakami i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak