Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana po Świdnicku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
ziemniaki 4-5 szt
pomidory 2 szt
pieczarki 6 szt
tłuszcz
śmietana 18 proc 1/2 szkl
wędlina 10 dag
żółtko jajek 1 szt
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana po Świdnicku

Ziemniaki umyć. Obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z ziemniakami, śmietaną, wędlina pokrajaną w paseczki oraz pomidorami, chwile pogotować. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.05.2015 11:31
Ciekawy pomysł.
Habibi 26.05.2015 06:44
Jak po świdnicku, to koniecznie do wypróbowania ... bo Świdnicę mam całkiem blisko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak