Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana po Karpacku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
ziemniaki 5 szt
por 30 dag
tłuszcz
parówki cienkie 4 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 1-2 lyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana po Karpacku

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pory oczyścić, dokładnie umyć drobno pokrajać, usmażyć. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki, połączyć z ziemniakami, porami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 26.05.2015 13:01
Szybkie jedzonko
Łukasz15 25.05.2015 19:47
Fajna zupka
irenka 25.05.2015 19:24
szybka i smaczna zupa
RenataZ-et 25.05.2015 19:00
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak