Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana 'Hotel Ferenc'

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 L
mięso z kurczaka 15-20 dag
ziemniaki 4-5 szt
pieczarki 4-6 szt
tłuszcz
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki
mąka pszenna 1-2 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
natka pietruszki
sól
pieprz
musztarda
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana 'Hotel Ferenc'

Mięso umyć, zemleć, zalać wrzącą wodą osoloną, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa w połowie gotowania i ugotować do miękkości. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać koncentrat i mąkę, chwile poddusić, połączyć z ziemniakami i winem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.08.2014 12:40
wygląda bardzo smacznie
Ewelina1991 29.08.2014 09:06
fajna zupka
w mojej kuchni 29.08.2014 07:10
pyszna zupa, taka jak lubię..
Seba 28.08.2014 21:03
Przepyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak