Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udziec wołowy
600 g (bez kości) -
pieczarki
300 g -
piernik
40 g (utarty) -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
4 łyżki -
cebula
1 szt. -
marchew
1 szt. (mała) -
seler
1/4 szt. (małego) -
żurawina
2 łyzki -
powidła śliwkowe
1 łyżka -
cukier brązowy
1 łyżka -
olej
1 łyżka -
wino czerwone
200 ml -
sok z cytryny
1/2 szt. -
woda
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Wołowe ragout na czerwonym winie
Kroki postępowania



Gdy mięso jest już prawie miękkie odbierz trochę sosu i rozpuść sos z utartym imbirem i powidłami śliwkowymi. Dodaj do mięsa i zagotuj i ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zamiast wołowiny możesz użyć sarniny lub mięsa z jelenia.![]()
Komentarze (0)