Zupa ziemniaczana delikatna

Zupa ziemniaczana delikatna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    1,5 L
  • ziemniaki

    4,-5 szt
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • tłuszcz

  • mąka pszenna

    1,- łyżki
  • fasolka konserwowa

    3-4 łyżki
  • rodzynki

    1 lyżka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Ogórek pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc, połączyć z ziemniakami, fasolką, ogórkiem, opłukanymi rodzynkami, koncentratem i groszkiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat