Zupa ziemniaczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    30 dkg
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 płaska łyżka
  • mąka

    1 płaska łyżka
  • margaryna

    1/5 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy 2 litry wody i gotujemy. Następnie wsypujemy kucharek i dodajemy obrane i pokrojone jarzyny (marchew, pietruszkę, cebulę, por). Gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu około 30-40 minut. Następnie do zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy w zupie. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 17.06.2012 09:28
smaczna
motyl 13.06.2012 19:02
pyszna
motyl 13.06.2012 19:02
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat