zupa zielona z parmezanem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • brokuł

  • zielona fasolka szparagowa

    40 dkg
  • parmezan starty

    15 dkg
  • cebule

    2
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • bulion warzywny

    2 l
  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę obieramy,drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.wlewamy bulion i zagotowujemy.paprykę kroimy w kostkę.fasolkę myjemy,odcinamy końcówki,kroimy na kawałki.gotujemy w małej ilości wody.miksujemy na gładki krem.kalafiora i brokuły myjemy,dzielimy na różyczki,wkładamy do bulionu z cebulą i gotujemy ok. 15 min.dodajemy paprykę i wlewamy krem z fasolki.doprawiamy solą i bazylią.przed podaniem posypujemy parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.08.2013 16:50
moja ulubiona
Magdalena80 17.07.2011 23:28
pyszności
Jaheira11 17.07.2011 23:18
ciekawa
Joanna108 23.12.2010 10:28
Super! Głosik!
agata1722 12.10.2010 19:14
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat