Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinakiem i ryżem - z nutą wędzonej papryki :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 300 gram
szpinak mrożony 1 opakowanie
ryż 0.5 szklanki
papryka 0.5 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1\3 sztuki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
smietana 18% 1\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinakiem i ryżem - z nutą wędzonej papryki :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
2
Odmierzamy porcję ryżu i dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
3
Następnie dodajemy mrożony szpinak- brykiety i składniki gotujemy około 20 minut.
Krok 3 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
4
Warzywa: marchew, pietruszka, seler obieramy i ścieramy na tarce - dodajemy do reszty składników.
Krok 4 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
5
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy: wędzoną paprykę, pieprz, czosnek, sól.
Krok 5 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
6
Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz ....
Krok 6 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
7
dodajemy śmietanę - zagotowujemy zupę i serwujemy . Smacznego :)
Krok 7 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak