Zupa ze szpinakiem i ryżem - z nutą wędzonej papryki :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    300 gram
  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • ryż

    0.5 szklanki
  • papryka

    0.5 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1\3 sztuki
  • czosnek granulowany

    0,5 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • smietana 18%

    1\3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go 40 minut.
Krok 2 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
Odmierzamy porcję ryżu i dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
Następnie dodajemy mrożony szpinak- brykiety i składniki gotujemy około 20 minut.
Krok 4 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
Warzywa: marchew, pietruszka, seler obieramy i ścieramy na tarce - dodajemy do reszty składników.
Krok 5 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy: wędzoną paprykę, pieprz, czosnek, sól.
Krok 6 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz ....
Krok 7 - Zupa ze szpinakiem i ryżem - z  nutą wędzonej papryki :) foto
dodajemy śmietanę - zagotowujemy zupę i serwujemy . Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat