Zupa ze śliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    700 g
  • makaron świderki

    250 g
  • cukier

  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • śmietana 18 proc

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Zalewamy 2 litrami wody, słodzimy do smaku i gotujemy około 30 minut, doprawiamy cynamonem. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowaną zupę miksujemy. Podajemy z makaronem, zabieloną śmietaną, można też jeść bez śmietany. Na upały najlepsza jest na zimno, ale równie pyszna jest na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 30.07.2014 22:22
Dobra zupa.
irenka 30.07.2014 21:04
pyszna,uwielbiam zupy owocowe,dzisiaj miałam taką na obiad
gosia1988 30.07.2014 20:06
lubię takie zupy owocowe
nogawkuchni 30.07.2014 19:35
Świetna owocowa zupka,chętnie bym takiej zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat