Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zapalana.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 sztuki
ziemniaki 5 dużych
marchew 1 duża
pietruszka 1 średnia
cebula 2 średnie
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
mąka 2 duże łyżki
woda 5 litrów
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zapalana.

- udka ugotować do miękkości, wyjąć z rosołu i odstawić do przestygnięcia
- do gotującego rosołu wrzucić pokrojone w kostkę warzywa doprawić do smaku Kucharkiem i solą, gotować do miękkości
- wrzucić oddzielone od kości mięso z udek
- na patelni podsmażyć na złoty kolor cebulę i dodać do zupy
- natkę drobno pokroić i dodać do potrawy
- na tłuszczu podsmażyć mąkę i wymieszać z zupą
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 29.01.2014 20:46
intrygująca nazwa
6zer
6zer 27.11.2013 10:27
fajny pomysł
Michał2 27.11.2013 10:10
nie ma to jak zapalanka:)
Lis 26.11.2013 23:27
Smaczna zupka:)
gosia1988 26.11.2013 21:03
na pewno smaczna
Jusiaa 26.11.2013 20:26
nie próbowałam jeszcze takiej zupy, ciekawe.
patryska76 26.11.2013 19:46
Wygląda przepysznie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak