Zupa zapalana.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    2 sztuki
  • ziemniaki

    5 dużych
  • marchew

    1 duża
  • pietruszka

    1 średnia
  • cebula

    2 średnie
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 duże łyżki
  • woda

    5 litrów
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- udka ugotować do miękkości, wyjąć z rosołu i odstawić do przestygnięcia
- do gotującego rosołu wrzucić pokrojone w kostkę warzywa doprawić do smaku Kucharkiem i solą, gotować do miękkości
- wrzucić oddzielone od kości mięso z udek
- na patelni podsmażyć na złoty kolor cebulę i dodać do zupy
- natkę drobno pokroić i dodać do potrawy
- na tłuszczu podsmażyć mąkę i wymieszać z zupą
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 29.01.2014 20:46
intrygująca nazwa
6zer 27.11.2013 10:27
fajny pomysł
Michał2 27.11.2013 10:10
nie ma to jak zapalanka:)
Lis 26.11.2013 23:27
Smaczna zupka:)
gosia1988 26.11.2013 21:03
na pewno smaczna
Jusiaa 26.11.2013 20:26
nie próbowałam jeszcze takiej zupy, ciekawe.
patryska76 26.11.2013 19:46
Wygląda przepysznie ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat