Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z żołądków drobiowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 45 dag
cebula biała 2 szt.
marchewka 2 szt
kasza jęczmienna 25 dag
ogórek kiszony 5 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z żołądków drobiowych

Wykonanie:
Żołądki dokładnie oczyścić, zalać zimną wodą i gotować zdejmując w między czasie powstałą pianę. Cebulę obrać, pokroić w plastry i zrumienić na suchej patelni, po czym dodać do zupy. Następnie dodać pokrojoną marchewkę, pieprz, listek laurowy, sól, do smaku i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania, wsypać kaszę, posiekane ogórki i dogotować. Po ugotowaniu posypać majerankiem i natką pietruszki, podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.02.2017 13:08
dobra zupa
magdow 16.02.2017 21:26
smakowitości ;]
Urszula Świeca 16.02.2017 21:03
Lubię takie zupki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak