Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
indyk
3-4 kg -
masło
400 g -
pomarańcza
4 -
cytryna
2 -
jabłka
2 -
cebula czerwona
3 -
cebula biała
1 -
pietruszka
1 korzeń -
miód wielokwiatowy
4 łyżki -
Musztarda czeska Prymat
4 łyżki -
syrop klonowy
200 ml -
czerwone porzeczki mrożone
300 ml -
olej rzepakowy
-
suszone owoce
po garści: żurawina, daktyle, morele, rodzy
Do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
Tymianek suszony Prymat
-
Majeranek suszony Prymat
-
kminek Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1
Kroki postępowania





Komentarze (1)