Zupa z zielonym groszkiem i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • skrzydełka kurczaka

    2 szt
  • ryż

    4 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • zielony groszek

  • śmietana 12-procentowa

    1 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka i zalewamy ok 2 litry wody. Lekko solimy i gotujemy 15 min. Dodajemy ryż. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy groszek, przyprawę uniwersalną do smaku, doprawiamy solą i pieprzem. Zupę zabielamy śmietanką i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ciekawska 06.11.2013 09:13
lubie takie zupy
Bernadeta1 26.10.2013 00:27
wygląda wiosennie i bardzo smacznie
Alex_M 15.10.2013 14:05
uwielbiam takie zupki! :)
Ania321 14.10.2013 17:04
muszę taką zrobić, bardzo apetyczna zupka :)
msmors 14.10.2013 14:43
pyszna zupa
nogawkuchni 14.10.2013 14:20
Uwielbiam taką zupkę,sycąca i smakowita,idealna na jesienny czas w ramach solidnego posiłku,wygląda przepysznie.
Jusiaa 14.10.2013 13:46
Jaka piękna i apetyczna, zjadłabym sobie teraz :)
jussta 14.10.2013 13:25
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat