Zupa z zielonych warzyw z lubczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 1/2 litr
  • skrzydełka kurczaka

    3 sztuka
  • brokuł

    1 sztuka
  • brukselka

    10 sztuka
  • groszek mrożony

    1/2 szklanka
  • fasolka szparagowa zielona

    150 gram
  • ziemniaki

    5 sztuka
  • marchew

    2 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1/4 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • por

    1/4 sztuka
  • lubczyk świeży

    5 listek
  • seler nać

    4 listek
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
  • koper świeży

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuka
  • ziele angielskie

    3 sztuka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    3 sztuka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka płuczemy i zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele, liść i ziarna pieprzu. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Cebulkę rumienimy nad palnikiem. Brokuła dzielimy na różyczki. Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Do zupy wrzucamy ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Gotujemy chwilę. Następnie wrzucamy brokuła, fasolkę (można pociąć na mniejsze kawałki), groszek, brukselkę oraz zioła. Gotujemy do czasu aż warzywa będą ugotowane na pół twardo. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 15.01.2017 15:50
Pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat