Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonych brukselek

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szkielet z drobiu 1 szt
woda ok 2 l
marchew 1
pietruszka 1
seler 1/2
brukselka 2 garści
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
por 1
ziemniaki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonych brukselek

Kroki postępowania

1
Do garnka z wodą dajemy umyte mięso lub kości
Krok 1 - Zupa z zielonych brukselek foto
2
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach.Oczywiście porę myjemy o dajemy całą
Krok 2 - Zupa z zielonych brukselek foto
3
Gotujemy przez chwilę razem mięsem
Krok 3 - Zupa z zielonych brukselek foto
4
Osobno gotujemy brukselkę do miękkości z 15 do 20 minut
Krok 4 - Zupa z zielonych brukselek foto
5
Do gotujących się warzyw dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować jeszcze aż zmiękną
Krok 5 - Zupa z zielonych brukselek foto
6
śmietanę wymieszać z mąką i dodać pod koniec ugotowanej zupy.
Krok 6 - Zupa z zielonych brukselek foto
7
Przyprawić przyprawami do smaku.Na koniec dajemy miękkie brukselki.
Krok 7 - Zupa z zielonych brukselek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.05.2014 20:47
Wyśmienita
sylwiusia055 03.05.2014 20:03
Zupka idealna. :)
gusia1000 12.02.2014 18:37
Na pewno smaczna i zdrowa.
Adamorek 10.02.2014 10:09
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak