Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku z pieczarkami i kukurydzą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
groszek zielony 400 g
pieczarki 15 dag
masło 2 łyżki
kukurydza w puszce 1/3 op
natka pietruszki
szynka parmeńska
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku z pieczarkami i kukurydzą

Groszek (może być mrożony) zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na suchej patelni smażymy szynkę parmeńską, aby była chrupiąca. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w płatki i smażymy na maśle na rumiano. Gdy groszek będzie miękki, miksujemy zupę. Doprawiamy solą, pieprzem i zabielamy śmietanką. Podajemy z przygotowanymi dodatkami, posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.05.2015 08:47
super zupka
Grazyna0211 30.04.2015 19:01
apetyczna zupa
Gracer 30.04.2015 15:06
bardzo ale to bardzo lubię
Mniam 30.04.2015 14:37
U mnie dzisiaj na obiad też groszek zielony tylko w nieco innym wydaniu. Taką zupkę też z chęcią bym zjadła :)
Krystyna32 30.04.2015 11:07
wygląda apetycznie
pestka 30.04.2015 09:08
wygląda bardzo smacznie
Futka 30.04.2015 09:03
Pyszna, pożywna i sycąca zupka :)
Pani Domu 30.04.2015 07:42
wygląda pięknie i smacznie
Konczi 30.04.2015 06:59
pysznie podana :)
Ola1984 30.04.2015 06:49
Uwielbiam takie zupki :)
caralajna 30.04.2015 04:41
świetna zupa, niecodzienna
Róża1 29.04.2015 23:22
za taką przepadam :-).
Skotka 29.04.2015 22:28
Bardzo fajna zupa:)
Betina#45 29.04.2015 21:07
wygląda baardzo smakowicie ! ale bym zjadła ;)
wwwiolka 29.04.2015 20:28
Bardzo fajny przepis.
Cynamonka 29.04.2015 20:25
Muszę spróbować z takimi dodatkami, bo zawsze robię zwykły kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak