Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku z natką pietruszki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 125 ml
masło 20 g
groszek mrożony 400 g
mleko 125 ml
sól i pieprz d/s
starta gałka muszkatołowa d/s
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku z natką pietruszki.

Bulion warzywny zagotować z masłem i zielonym groszkiem. Gotować 10 minut. Trzy łyżki zielonego groszku odłożyć, pozostałą zupę zmiksować.
Mleko oraz 50 ml połączyć i wlać do zupy, następnie zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzucić do gotowej zupy odłożony grosze.
Natkę pietruszki umyć, strzepnąć i posiekać, dodać do zupy. Nalewać porcje zupy na talerz i udekorować kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 24.02.2017 21:09
Ja tą zupę polecam także z grzankami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak