Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zieloną fasolką, koperkiem i kaszą kus-kus :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 250 gram
fasolka szparagowa 400 gram
kasza kus-kus 100 gram
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
śmietana kremówka 0,5 szkalnki
koperek 1 pęczek
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
oregano 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zieloną fasolką, koperkiem i kaszą kus-kus :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na indyku. Gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto
2
Po tym czasie do wywaru dodajemy kasze kus-kus .
Krok 2 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto
3
Kolejno dodajemy mrożona fasolkę szparagową i składniki gotujemy około 15 minut.
Krok 3 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto
4
Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce i ...
Krok 4 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto
5
dodajemy do reszty składników. Dodajemy przyprawy:sól, pieprz, oragano.
Krok 5 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto
6
Pod koniec gotowana wlewamy śmietanę kremówkę oraz ..
Krok 6 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto
7
dodajemy posiekany koperek. Smacznego :)
Krok 7 - Zupa z zieloną fasolką, koperkiem  i kaszą kus-kus  :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak