Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    500 g
  • bulion wołowy

    2 l
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • cukinia

  • olej

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • tymianek

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziarna
  • makaron ryżowy

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe bez kości umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut,
przewracając od czasu do czasu. Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście
laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię
nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę
a cebulę w piórka.Dodać do mięsa i zlać bulionem (może być z kostki) ,doprawić do smaku
słodką i ostrą papryką.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,
przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej.
Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według
wskazówek na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 02.05.2015 20:10
Nie jadłam jeszcze takiej, ale wygląda pysznie:) Napewno skorzystam z przepisu ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat