Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 500 g
bulion wołowy 2 l
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
cukinia
olej
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
tymianek
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
makaron ryżowy 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

Mięso wołowe bez kości umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut,
przewracając od czasu do czasu. Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście
laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię
nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę
a cebulę w piórka.Dodać do mięsa i zlać bulionem (może być z kostki) ,doprawić do smaku
słodką i ostrą papryką.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,
przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej.
Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według
wskazówek na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 02.05.2015 20:10
Nie jadłam jeszcze takiej, ale wygląda pysznie:) Napewno skorzystam z przepisu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak