Medaliony z polędwicy wołowej na szpinaku - Krok po kroku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    650 g
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 łyżka
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • szpinak świeży

    200 g
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    10 sztuk
  • sos sałatkowy włoski Prymat

    1 opakowanie
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    1 sztuk
  • woda

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • bagietka

    1 sztuka (średnia)
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Medaliony z polędwicy wołowej na szpinaku - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Medaliony z polędwicy wołowej na szpinaku - Krok po kroku foto
Mięso podzielić na 8 plastrów, natrzeć musztardą i oprószyć grubo mielonym pieprzem.
Krok 3 - Medaliony z polędwicy wołowej na szpinaku - Krok po kroku foto
Tak przygotowane mięso krótko podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Krok 4 - Medaliony z polędwicy wołowej na szpinaku - Krok po kroku foto
W dużej misce wymieszać umyty wcześniej szpinak, pokrojone w cząstki pomidory i pokrojoną w piórka cebulę. Zawartość saszetki sosu sałatkowego wsypać do miseczki, dodać wodę i olej. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. Bagietkę przekroić na 8 równych kawałków, posmarować masłem i wstawić do piekarnika na 5-10 min, w temp. 160 °C.
Krok 5 - Medaliony z polędwicy wołowej na szpinaku - Krok po kroku foto
Medaliony wołowe podawać z sałatką szpinakową polaną sosem i grzankami.
Doradca Smaku
Najlepiej podawać ze schłodzonym napojem Coca-Cola. #RazemSmakujeLepiej

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 20.04.2014 23:31
cudowne mięsko
wyattearp 16.05.2013 14:34
pięknie podane i smakowicie wygląda
muffina 07.05.2013 14:38
genialne:)
bietka 07.05.2013 14:26
super przepis i bardzo dokładnie opisany pycha :)
Monika58 07.05.2013 14:18
pięknie podane pyszne danie
Pusia 07.05.2013 14:10
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat