Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wołowiną, pak choi i ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 350 g
imbir 5 cm
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
Cynamon cały Prymat 1 szt
anyż gwiazdki 1 szt
chili Prymat 1/2 łyżki
ryż 100 g
kapusta pak choi 3 główki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wołowiną, pak choi i ryżem

Mięso kroimy na 2-3 mm plastry.

W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę, korę cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając.

Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy.

Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie.

Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości.

Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 12.02.2017 13:51
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak