Zupa z świeżych grzybów leśnych na kostce rosołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • mąka

  • olej do smażenia

  • ziarenka smaku

  • grzyby leśne

    8-9 świeże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby, ziemniaki i cebulę kroimy w paski. rozgrzewamy olej na patelni i smażymy po kolei grzyby, cebulę i posypujemy mąką. Dodajemy ziemniaki i ziarenka smaku. Zalewamy wodą i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danusia19671 20.12.2010 09:19
Uwielbiam taką zupę
polly66 17.12.2010 13:28
uwielbiam grzybową ale jeszcze z włoszczyzną ;)
ewelinapac 04.11.2010 07:41
muszę taką zrobić
agnieszka214 08.10.2010 11:27
mniam
Anita21 08.10.2010 09:01
idealna jesienną porą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat