Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 litry
ziemniaki 6 sztuk
pietruszka 1 korzeń
soczewica zielona 2 szklanki
makaron zacierka 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
pomidory suszone Smak 10 sztuk
śmietana 30% 4 łyżki
sól do smaku 2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy

Kroki postępowania

1
Ziemniaki kroimy we większą kostkę.
Krok 1 - Zupa z soczewicy  foto
2
Korzeń pietruszki kroimy w kostkę drobną.
Krok 2 - Zupa z soczewicy  foto
3
Doprowadzamy do zagotowania rosół i dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, ząbek czosnku. Dodajemy soczewicę i gotujemy 30 minut. Następnie wrzucamy korzeń pietruszki oraz ziemniaki. Dodajemy też pomidory z puszki, pokrojone suszone pomidory, koncentrat oraz makaron. Gotujemy wszystko do miękkości. Zaprawiamy śmietaną. Podajemy ze świeżą zieleniną.
Krok 3 - Zupa z soczewicy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.05.2015 22:15
Czerwonej też można użyć?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak