Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzodkiewką i soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
rzodkiewka 0,5 kg
masło 2 łyżki
soczewica czerwona 3 łyżki
kasza jaglana 3 łyżki
sól i pieprz biały do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzodkiewką i soczewicą

Kroki postępowania

1

seler naciowy umyć, drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki.
Krok 1 - Zupa z rzodkiewką i soczewicą foto
2

Wrzucić warzywa razem z masłem do garnka o grubym dnie, dusić na małym ogniu 5 minut.
Krok 2 - Zupa z rzodkiewką i soczewicą foto
3

W tym czasie pokroić marchewkę i ziemniaki, wrzucić do garnka.
Krok 3 - Zupa z rzodkiewką i soczewicą foto
4
Wlać wodę, lekko posolić i zagotować.
Krok 4 - Zupa z rzodkiewką i soczewicą foto
5

Następnie wrzucić do garnka soczewicę i kasze jaglaną. Gotować całość ok 15-20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 5 - Zupa z rzodkiewką i soczewicą foto
6
Przed podaniem posypać natką pietruszki
Krok 6 - Zupa z rzodkiewką i soczewicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak