Zupa z rzepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    400 ml
  • cebula

    1 szt
  • mas?o

    3 ?y?ki
  • ziemniaki niedu?e

    4 szt
  • rzepa

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • ga?ka muszkato?owa

    0.5 ?y?eczki
  • sól

  • pieprz

  • kremówka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umy? i os?czy? z wody. Ziemniaki obra? ze skóry i pokroi? w drobn? kostk?. Rzep? obra? ze skóry i zetrze? na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Marchew pokroi? w kostk?. Cebul? obra? ze skóry i równie? pokroi? w kostk?. Nast?pnie rozgrza? mas?o w rondlu, po czym doda? do niego pokrojon? cebul? i zeszkli?. Do zeszklonej cebuli doda? start? rzep?, ?wie?o tart? ga?k? muszkato?ow? i sma?y? przez pó? minutki na ?rednim ogniu. Potem wla? do tego bulion warzywny, doda? pokrojone ziemniaki oraz marchew, doprawi? do smaku pieprzem sol? i gotowa? do mi?kko?ci sk?adników. Pod koniec gotowania wla? do tego ?mietan?, ca?o?? jeszcze raz doprawi? do smaku przyprawami, dok?adnie wymiesza?, zagotowa? i przela? do talerzy, podawa? gor?c?.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 11.03.2013 13:29
zobacze , jestem faCETEM I NIE WIEDZIAŁEM CO ZROBIĆ Z TĄ ŻEPĄ. już wiem :)
Hefalump 20.02.2012 00:28
pychota!
malaczarna23 15.02.2012 16:04
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat