Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 litra
skrzydełka kurczaka 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
marchew 1.5 szt.
seler 1/4 szt.
ziemniaki 2 szt.
ryż 1/3 torebki
wędlina 10 dag
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z ryżem

Do wody wkładamy skrzydełka,ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy.Następnie dokładamy pokrojoną w kostkę marchew,ziemniaki i seler.Gotujemy.Około 10-15 min. przed końcem gotowania dodajemy ryż.Gdy zupa ponownie się zagotuje dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę.Doprawiamy do smaku kucharkiem.Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 25.02.2013 09:55
smaczna
RenataZ-et 12.11.2012 21:36
przepyszna :)
ziutula
ziutula 28.09.2012 23:51
lubię ryżowe zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak