Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z rucoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 gram
szalotka 3 drobno posiekane
ząbek czosnku 1 przeciśnięty przez praskę
bulion warzywny 350 ml
rukola 150 gram
ziemniaki ugotowane 450 gram
bekon 100 gram
śmietana 125 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z rucoli

1.W rondelku stop masło dodaj szalotki i czosnek, lekko podsmażyć 2 minuty. 2. Do bulionu warzywnego dodaj 4 szklanki wody i dodać do zupy ruccolę, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 min. Przetrzyj zupę przez sitko. Dodaj ziemniaki i śmietanę gotuj 3 min.
3.Tymczasem na teflonowej patelni usmaż boczek na brąz.
4.Krem ogrzewaj krótko.Dopraw do smaku solą i pieprzem.
5.Przelej zupę do miseczek i udekorować plasterkami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak