Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpetami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
bułka czerstwa 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpetami

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kurczaka umyć, podzielić na części, włożyć do garnka z osoloną wodą i ugotować z przyprawami bez przykrycia. Włoszczyznę opłukać, pokroić i włożyć do gotującego się kurczaka. Następnie zupę odcedzić, obrać mięso od kości, zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i uformować kuleczki. Czysty wywar zagotować, wrzucić pulpeciki i gotować na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Na talerzach rozłożyć kostki ziemniaczane, zalać zupą razem z pulpetami, posypać natką pietruszki i w razie potrzeby doprawić na ostro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 11.01.2016 19:15
bardzo lubię zupy,z pulpecikami też często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak