Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z wędzonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 szt duże
wędzonka 25 dag
ziemniaki 4 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 1 lyżka
śmietana 4 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4-5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z wędzonką

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać. Pokroić w kawałki .Zalac 5 szkl wody. Dodać ziele ang, pieprz w ziarnach i sól do smaku. Gotować ok 40 min. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy po 10 minutach gotowania. Pory opłukać, pokroić na kawałki ok 1 cm. Masło rozgrzać, dodać koncentrat, przez chwile smażyć, a następnie dodać pory i smażyć dalej. Pory razem z koncentratorem wrzucić do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Do zupy dodać śmietanę, sól i pieprz. Mocno podgrzać. wędzonkę pokroić w kostkę, podsmażyć, wrzucić do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak