Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
porcja rosołowa 1 szt
por 1 szt
ziemniaki 4 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pora

Włoszczyznę obieramy, myjemy i wkładamy do garnka, dodajemy umytą porcję rosołową i zalewamy wodą (około 2 litry), doprawiamy solą i gotujemy wywar. W tym czasie pore myjemy i kroimy w krążki, połowę zeszklić na maśle. Wywar warzywny przecedzamy, dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki w kostkję i gotujemy około 15 minut, po tym czasie dodajemy zeszkoly por oraz świeży, gotujemy całość 5 minut i doprawiamy sola i pieprzem, podajemy na gorąco z bagietką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.05.2013 18:00
muszę też taką zrobić:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak