Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z piersią z kurczaka na winie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3 szt.
cebula 2 szt.
pieczarki 40 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
bulion 1,5 litra
wino białe wytrawne 1 szklanka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do obsypania
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z piersią z kurczaka na winie

Piersi kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i mąką. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w półplasterki. Dusimy na patelni do miękkości. Dodajemy do mięsa. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy wino, gotujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak