Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonych warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula cukrowa 2 szt
papryczka chili 1 szt
czosnek 4 ząbki
olej 1/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Porada

Zupę możemy też podawać na zimno, jako chłodnik.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonych warzyw

Warzywa dokładnie myjemy, cebulę i czosnek obieramy, z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy na połówki. Wszystkie warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem i posypujemy solą. Pieczemy ok pół godziny w 200 stopniach. Papryka i cebula powinny być miękkie. Po tym czasie wszystkie składniki studzimy, przekładamy do garnka, wcześniej z pomidorów i papryki zdejmując skórki. Wlewamy też powstały sos. Blendujemy je i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i podajemy posypane bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.02.2015 16:40
ciekawa zupka
Ola1young 03.02.2015 13:13
fajna zupka
patryska76 02.02.2015 23:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak