Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczarkami, mięsem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70 dkg
pieczarki 40 dkg
oliwa 3 łyżki
papryka czerwona 1/2 sztuki
kostka mięsna 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczarkami, mięsem i papryką

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy rozgrzanej na patelni. Odlać tłuszcz, a mięso zalać 1 litrem wody. Dodać kostkę mięsną, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotować pod przykryciem. Pieczarki obrać i posiekać, udusić na łyżce oliwy, przyprawić, dodac do zupy. Dodać pokrojoną paprykę. Gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz mąkę rozprowadzoną w zimnej wodzie. Zagotować. Doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.05.2015 12:05
ciekawy przepis
Pani Domu 28.04.2015 07:09
lubię takie smaki
Ewelina1991 26.04.2015 10:45
smaczna zupka
nogawkuchni 26.04.2015 05:55
Ciekawa i smakowita, zdecydowanie warta wypróbowania.
gosia56 25.04.2015 22:18
pyszna zupka;)
pajbek 25.04.2015 22:13
Pyszna :-)
Megg 25.04.2015 21:42
smaczna taka zupka
Katarzyna59 25.04.2015 21:09
smaczna zupka
Sroczka 25.04.2015 20:58
Z chęcią zjadłabym taką zupkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak