Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 1 szt
pieczarki 15 dag
kasza gryczana 10 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
lubczyk 1 gałązka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietanka 3-4 łyżki
natka pietruszki 3 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

Kaszę ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Mięso umyć włożyć do garnka, wlać 1 l wody, dodać odrobinę soli i gotować. Po upływie pół godziny dodać obrane, pokrojone warzywa i liść lubczyku. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, usunąć kości a mięso z powrotem włożyć do zupy. Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kaszę wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.03.2014 10:52
fantastyczny pomysł z ta kasza :)
Katarzyna59 01.08.2013 07:27
apetyczna zupka
Iwusia 30.01.2013 22:38
ale wspaniała i smakowita zupka
pycia9 11.01.2013 21:40
super
Mysiunia 11.01.2013 11:44
Lubię zupy z dodatkiem kaszy gryczanej :) Z dodatkiem pieczarek na pewno też jest świetna :)
halina17 11.01.2013 00:12
Dobra zupa, lubię taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak