Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
30 dkg -
Bulion grzybowy
-
ziemniaki
3 szt -
natka pietruszki
0,5 pęczka -
żeberka wieprzowe
30 dkg -
śmietana
0,5 szkl -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Kucharek przyprawa do potraw
-
woda
1,5 litra -
marchew
-
seler
0,25 szt -
pietruszka
0,5 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania




Obrane jarzyny ścieramy na tarce i dajemy do gotującego się wywaru razem z pieczarkami i ziemniakami. Gotujemy do miękkości.
Pod koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy.



Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się