Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryki, soczewicy i ryżu
2. Zupę solimy do smaku i gotujemy przez 20 minut. W międzyczasie gotujemy biały ryż. Zupę podajemy z ryżem, udekorowaną płatkami suszonej papryki.
oliwa | 4 łyżki |
cebula | 2 sztuki |
pasta z łagodnej papryki | 2 łyżki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 1 łyżeczka |
sól | 0,5 łyżeczki |
bulion warzywny | 750 ml |
ryż biały | 1 torebka |
soczewica czerwona | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: