Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z papryki, soczewicy i ryżu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
cebula 2 sztuki
pasta z łagodnej papryki 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
bulion warzywny 750 ml
ryż biały 1 torebka
soczewica czerwona 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryki, soczewicy i ryżu

1. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy mąkę i podsmażamy przez 3 minuty. Następnie dodajemy pastę z papryki i wędzoną paprykę. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy dalsze 2 minuty. Potem dodajemy cebulę, soczewicę i gorący bulion.
2. Zupę solimy do smaku i gotujemy przez 20 minut. W międzyczasie gotujemy biały ryż. Zupę podajemy z ryżem, udekorowaną płatkami suszonej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 15.08.2013 10:55
Ciekawi mnie smak, chyba nie jest ostry?
Bernadeta1 03.07.2013 10:01
nie jadłam takiej a wygląda smacznie
Motorek 07.10.2012 19:05
smaczna
Monika-twin 17.09.2012 09:27
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak