Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z papryki "Henryk IV"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
papryka czerwona 50 dag
tłuszcz
makaron rurki 7-8 łyżek
parówki cienkie 3 szt
cebula
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryki "Henryk IV"

Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Makaron ugotować w wywarze, mieszając od czasu do czasu łyżką do dna naczynia. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z makaronem, papryką i parówkami oraz przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak