Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z muszelkami i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
makaron muszelki 3 garście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
woda 1,5-2 litrów
majeranek 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
porcja rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z muszelkami i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Makaron muszelki ugotować w posolonej wodzie al dente i odcedzić .
Krok 1 - Zupa z muszelkami i pieczarkami  foto
2
Pieczarki umyć ,pokroić i obgotować 2 minuty ,przecedzić .
Krok 2 - Zupa z muszelkami i pieczarkami  foto
3
W osobnym garnku gotować porcję rosołową ,dodać liść laurowy , ziele angielskie, marchewkę ,pietruszkę ,posolić .
Krok 3 - Zupa z muszelkami i pieczarkami  foto
4
Do garnka z bulionem dołożyć pieczarki, majeranek i gotować do miękkości . Później dodać makaron , zabielić śmietaną ,przyprawić do smaku i zagotować razem .
Krok 4 - Zupa z muszelkami i pieczarkami  foto
5
Nalewać na talerze i posypać natką pietruszki .
Krok 5 - Zupa z muszelkami i pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 20.03.2017 16:23
Bardzo dobra
Ania321 20.03.2017 16:09
smaczna zupa :)
jagoda5913 20.03.2017 00:53
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak