Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z modrej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
fasolka szparagowa garść
kalarepka młoda 2 sztuki
marchewki 2 sztuki
kapusta czerwona 1/4 główki
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z modrej kapusty

Porcję rosołową zalewamy wodą (ok.1,5 litra) i gotujemy z dodatkiem soli.
Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy i kroimy na kawałki.
Kalarepę i marchewki obieramy, po czym marchew kroimy w plasterki, a kalarepę w słupki.
Warzywa te wrzucamy do wywaru z porcją rosołową. Gotujemy.
Po chwili wrzucamy poszatkowaną kapustę. Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Porcję rosołową wyciągamy i obieramy z mięsa, po czym dodajemy je do zupy.
Zupę przyprawiamy do smaku przyprawą un.Kucharek i zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietanką. Doprowadzamy do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak