Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty z rabarbarem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
seler kawałek
marchew 2 szt
por 10cm
rabarbar 1 łodyga
kapusta 1 mała młoda
koperek 1 pęczek
śmietana 30% 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty z rabarbarem

Kroki postępowania

1

Ziemniaki i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Krok 1 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto
2

Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por umyć, przekroić na 4 i pokroić w paseczki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować.
Krok 2 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto
3

Kapustę oczyścić, poszatkować. Wrzucić do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 3 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto
4

Rabarbar obrać, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do zupy i gotować jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto
5

Zupę doprawić solą, pieprzem biały, wlać śmietankę zagotować. Koperek opłukać, posiekać. Wrzucić do zupy i zamieszać (część koperku odłożyłam do dekoracji).

Gorącą zupę rozlać do talerzy, posypać koperkiem i podawać
Krok 5 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.05.2014 18:12
bardzo oryginalna zupa, z chęcią też wypróbuję rabarbar do zupy :)
anemon 18.05.2014 19:57
Dość nowatorskie, jak dla mnie połączenie.
Gabi44 18.05.2014 15:06
Ciekawy dodatek rabarbaru.Muszę spróbować.
brioszka 18.05.2014 13:33
ooo :> i jak połączenie? dobre w smaku? bo wygląda zacnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak