Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty z fasolą i pomidorami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 500 g
Kapusta słodka młoda 700 g
pomidory pelati 1 puszka
fasola biała drobna 1 puszka
ziemniaki 700 g
przyprawa uniwersalna do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3-4
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
przyprawa w płynie do smaku
czosnek 1 ząbek
śmietana gęsta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty z fasolą i pomidorami

Z łopatki wieprzowej ugotować wywar z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i uniwersalnej przyprawy warzywnej. Mięso wyjąć i pokroić w mniejsze kawałki. Ponownie dodać do garnka.
Poszatkować cienko młodą kapustę, włożyć do wywaru i gotować, aż zmięknie.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować ok. 10 minut do miękkości.
W międzyczasie otworzyć puszkę z pomidorami i pokroić je na średnie kawałki - dodać do zupy i krótko podgotować. Na koniec dodać odcedzoną fasolę.
Gotową zupę doprawić wyciśniętym czosnkiem, sporą ilością pieprzu oraz płynną przyprawą do zup.
Przed podaniem dodać do talerza łyżkę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak