zupa z młodej kapusty i pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1/2 szt
  • pomidory

    3 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    kawałek
  • przecier pomidorowy

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KAPUSTĘ DROBNO SZATKUJEMY,WKŁADAMY DO GARNKA, POMIDORY KROIMY W KOSTKĘ, MARCHEW,PIETRUSZKĘ I SELER WG UZNANIA, W KOSTKĘ LUB ŚCIERAMY NA GRUBEJ TARCE.DODAJEMY PRZYPRAWY I GOTUJEMY,AZ KAPUSTA BĘDZIE MIĘKKA.ZIEMNIAKI KROIMY W KOSTKĘ I DOKŁADAMY DO ZUPY.DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY I GOTUJEMY ZIEMNIAKI DO MIĘKKOŚCI.PRZED PODANIEM POSYPUJEMY JESZCZE KOPERKIEM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 14.05.2012 09:30
już widać że pyszna
babcia 14.05.2012 09:30
już widać że pyszna
Agnik 19.09.2011 13:13
super
jeta72 31.08.2011 12:07
pycha;)
Sarenka 16.05.2011 11:08
Lubie wszelkie zupki :)
Edyta38 11.03.2011 07:41
cudo zupka!!!!!
Jolanta40 06.02.2011 16:36
wygląda bardzo apetycznie
Baska Kaska 04.12.2010 00:32
pychota
pawel007 22.10.2010 23:01
mniam.
asbar 16.10.2010 11:01
to juz wiem co dziś na obiadek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat