Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
grzyby leśne
350 gram(maślaki) -
kurki
150 gram -
bulion warzywny
1,5 litra -
śmietana 30%
150 ml -
czosnek
2 ząbki -
cebula
1 szt -
masło klarowane
2 łyżki -
natka pietruszki
2 łyżki -
Ziele angielskie całe Prymat
2 szt -
Owoc jałowca cały Prymat
2 szt -
chili
1/4 łyżeczki(płatki) -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt -
pieprz
1/4 łyżeczki -
sól do smaku
Przepis i sposób przygotowania ZUPA Z MAŚLAKÓW I KUREK
Kroki postępowania





Komentarze (2)