Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zupa z maślaków

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
500 g
makaron
100 g
marchew
2 szt
natka pietruszki
woda
1,5 l
pietruszka
seler
cebula
2
masło
3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
3-4
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
3-4
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z maślaków

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę oraz selera pokrój w kostkę.
Krok 1 - zupa z maślaków foto
2
Następnie wrzuć do wody. Zagotuj. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. Gotuj kolejne 15 minut.
Krok 2 - zupa z maślaków foto
3
Grzyby oraz cebulę dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu 25minut. Zupę dopraw do smaku.
Krok 3 - zupa z maślaków foto
4
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Zeszklij na 2 łyżkach masła.
Krok 4 - zupa z maślaków foto
5
Na pozostałym maśle lekko zrumień mąkę. Dodaj ją do zupy. Zagotuj.
Krok 5 - zupa z maślaków foto
6
Do zupy dodaj wcześniej ugotowany makaron. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Krok 6 - zupa z maślaków foto
7
Maślaki oczyść, opłucz kapelusze. Zdejmij skórkę z kapeluszy. Pokrój je na małe kawałki.
Krok 7 - zupa z maślaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 30.10.2014 21:03
musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak