Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z maślaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
makaron 100 g
marchew 2 szt
natka pietruszki
woda 1,5 l
pietruszka
seler
cebula 2
masło 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 3-4
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3-4
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z maślaków

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę oraz selera pokrój w kostkę.
Krok 1 - zupa z maślaków foto
2
Następnie wrzuć do wody. Zagotuj. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. Gotuj kolejne 15 minut.
Krok 2 - zupa z maślaków foto
3
Grzyby oraz cebulę dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu 25minut. Zupę dopraw do smaku.
Krok 3 - zupa z maślaków foto
4
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Zeszklij na 2 łyżkach masła.
Krok 4 - zupa z maślaków foto
5
Na pozostałym maśle lekko zrumień mąkę. Dodaj ją do zupy. Zagotuj.
Krok 5 - zupa z maślaków foto
6
Do zupy dodaj wcześniej ugotowany makaron. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Krok 6 - zupa z maślaków foto
7
Maślaki oczyść, opłucz kapelusze. Zdejmij skórkę z kapeluszy. Pokrój je na małe kawałki.
Krok 7 - zupa z maślaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 30.10.2014 21:03
musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak