Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z maślakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
pałki z kurczaka 3 szt
marchew 1 szt duża
por 1/3 szt
natka pietruszki ok 1/2 pęczka
grzyby leśne ok 3 garści maślaków
majeranek
sól i pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z maślakami

Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną marchew i troszkę solimy. Por oczyszczamy i płuczemy razem z natką pietruszki, dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso i warzywa wyjmujemy. Mięso przestudzamy i obieramy z kości. Kroimy i wrzucamy do rosołu.
Grzyby obieramy, duże kroimy a małe w całości dość mocno podsmażamy na rozgrzanym maśle. Wrzucamy do zupy, doprawiamy majerankiem i przyprawami do smaku i przez chwilę razem gotujemy.
Zupę można zagęścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 09.10.2017 12:32
dziękuję Wam bardzo:)
KORAL 06.10.2017 14:04
Pyszna.... :)
jejkuchnia 06.10.2017 12:08
Wszystko, co z grzybami jest pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak