Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z marakonem i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 150 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
porcja rosołowa 1 szt
kości 150 g
śmietana 3-4 łyżki
woda 2 litry
woda gorąca 1,5 litra do makaronu
seler 1/5 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z marakonem i grzybami

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować w posolonej wodzie al dente.
Odcedzić na durszlaku i przepłukać .
Krok 1 - Zupa z marakonem i grzybami foto
2
Zagotować wodę włożyć jarzyny, porcję rosołową i kości . Ugotować wywar, przyprawić solą i pieprzem .
Krok 2 - Zupa z marakonem i grzybami foto
3
Do bulionu włożyć pieczarki pokrojone , gotować razem 15 minut . Dodać makaron ugotowany i osączony ,wymieszać ,przyprawić i zagęścić śmietaną .
Nalewać na talerze i podawać ciepłą zupę .Posypać można natką .
Krok 3 - Zupa z marakonem i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 25.02.2017 09:20
bardzo lubię takie zupy
Babeczka35 19.01.2017 18:07
Smaczna zupa.
Futka 19.01.2017 13:08
Smakowita i pożywna zupka :)
w mojej kuchni 19.01.2017 12:48
pyszna zupa zimowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak