Zupa z kurek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 1/2 l
  • włoszczyzna

    20 dag
  • kurki

    2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    1 1/2 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • koperek

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekami i razem z kurkami dusimy ją na maśle. Włoszczyznę gotujemy w bulionie, kiedy będzie miękka dodajemy grzyby. Zaprawiamy cupke mąki wymieszaną ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z koperkiem i makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 08.11.2010 22:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat