Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kuleczkami mięsnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
pieczarki 500 gram
serek topiony śmietankowy duży 150 gram
serek topiony ziołowy duży 150 gram
marchewk 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kuleczkami mięsnymi

Mięso mielone przyprawiamy jak na mielone kotlety nie dodajemy tylko bułki tartej, następnie formujemy małe kuleczki , obtaczamy je w mące pszennej i podsmażamy z każdej strony,
gotujemy wywar( ok 2 litry wody) warzywny z marchwi, pietruszki oraz połowy pieczarek lekko doprawiamy Kucharkiem ,ale tylko odrobinę, na końcu doprawiamy do końca, gdyż serki topione są dość słone.
drugą połowę pieczarek wraz z cebulką podsmażamy na oleju aż do utraty wody, potem wszystko dodajemy do wywaru , kulki mięsne też dodajemy, gotujemy około 15 min. następnie kruszymy na drobno serki topione i gotujemy na małym ogniu , aż serki się rozpuszczą, i teraz możemy doprawić do smaku, można również dodać natkę pietruszki oraz koperek
życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak