Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kukurydzą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
por (biała część) 1 kawałek
kukurydza 1 puszka
ryż brązowy 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kukurydzą

Udka natrzeć solą, curry oraz pieprzem na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć je z dwóch stron, następnie przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę. Marchew, pietruszkę i seler pokroić w "zapałkę ", por pokroić w plasterki i obsmażyć na tłuszczu w którym smażyło się mięso, zalać wszystko litrem wody do garnka dodać 1 łyżeczkę jarzynki i 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, przykryć i gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z garnka i obrać z kości następnie pokroić je w paseczki i ponownie dodać do zupy do garnka dodać też kukurydzę ja odcedziłam ja z zalewy i całość jeszcze chwilkę razem gotować na koniec doprawić do smaku.
Ryż ugotować osobno w sporej ilości osolonej wody po odsączeniu z wody rozciąć woreczki i nałożyć ryz do talerzy zalać gorąca zupą i posypać po wierzchu zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.10.2015 11:43
mam na nią ochotę
Beatris 12.03.2015 21:42
Apetyczna zupka:)
Iwusia 12.03.2015 21:40
fajna zupka
Betina#45 12.03.2015 21:11
zupa po prostu idealna !
pestka 12.03.2015 19:41
ciekawa propozycja
2milutka 12.03.2015 19:04
Wspaniała zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak